søndag 8. november 2009

Bangkok!

Back in Bangkok, back in business!
En nattbuss fra Mukdahan - og vips! Så var vi tilbake i storbyen! I det sekund jeg detter ut av bussen, grunnet min massivt tunge håndbagasje(les: 20 kilos tung sekk, pc og mitt varemerke på reisefot - en pose med diverse rester det ikke var plass til verken i koffert eller sekk) Folk er travle og har ingenting til overs for enda en farang med x-antall kollier.
Kl er 5 på morgenen, jeg er trøtt og har vondt i nakken, så med maskaraen på knærne setter vi i gang å gå mot området hvor taxiene har bestemt seg for å samles. Det er enklere sagt en gjort, da min trille-koffert som har kommet til trassalderen, i de grad kofferter kan komme i en trassalder, et mer riktige ord for dette er vell kanskje - kassering; det er heller lite relevant, men siden jeg først er i gang kan jeg meddele at denne mørkegrønne Samsoniten har hatt sin siste reise..!
Vi kommer frem til taxiene og deres humørsyke sjåfører, det er visst ikke bare jeg som har tendenser til morgengrettenhet, vår enorme mengde bagasje er heller lite populært siden byens stereotype av en drosje er en toyota med et nesten ikke eksisterende bagasjerom. Det slår ned i meg en kjærlig tanke til min polo som venter på meg der hjemme - Lett hadde den fiksa dette, det er uroligt hva en kan få plass til i en Polo! Bilen og all dens ledige plass stues full, vi krangler om prisen og hvorvidt det skal brukes takstameter eller ikke, så knaker og humper det avgårde.
Så, vell fremme(hurra!). Kofferten, ryggsekken og alt det andre pikkpakket slepes opp de 5 etasjene opp til legligheten vår - Åh, det er godt å være "hjemme", ha si egne lille plass, kunne kjøpe inn stearinlys og oppvaskmiddel, noe som gir en viss hjemmekoselig følelse... Dette er vår plass! Av elektroniske artikler finner du vannkoker og mikro, så middagen spises ute, til frokost serveres det yogurt, banan og musli. Så tilslutt, høydepunktet... Vi har trykk i dusjen!!! Noe som betyr at vi slipper å stå med hodet hengende over en bøtte når håret skal vaskes! Luksus altså! Tilværelsen er herlig:)

Så velkommen skal du vær, kom inn, sitt ned og slapp av! Det ser ikke alltid slik ut... Noen ganger er det verre... ;)

2 kommentarer:

  1. Skjønner hva du snakker om, det var så utrolig koselig å komme "hjem". Vi har skrevet ut masse bilder og hengt dem på veggene, så nå føles det virkelig som hjemme :-D Håper det går bra med deg i Thailand, Mari!

    SvarSlett
  2. Måtte le litt når du snakkte om at poloen din hadde klart d lett, d hadde den..Men mazdaen trur eg kanskje kan vær på samme nivå som en taxi i thailand eller ka du trur;) Hb du he d bra der nere å kose deg masse!

    Klem frå Mong

    SvarSlett